dinsdag, 17. juli 2012 - 21:34 Update: 08-07-2014 0:48

Frenk Schleck uit Tour na positieve test, ploeg RadioShack kan dit niet verklaren

De 32-jarige Luxemburger Frank Schleck is bij een dopingcontrole in de Tour de France positief bevonden.

Schleck werd getest op zaterdag 14 juli toen de 13e etappe finishte in Le Cap dÁgde. Bij hem werden er toen sporen van een vochtafdrijvend middel gevonden. Dit heeft de internationale wielerunie UCI dinsdagavond bekendgemaakt.

Volgens de UCI zou Schleck het verboden middel xipamide hebben gebruikt.
Dat is een medicijn dat kan helpen een hoge bloeddruk te bestrijden en gewicht te verliezen, maar volgens de dopingvorsers kan het ook gebruikt worden ook om bijvoorbeeld spierversterkende hormonen of een bloedtransfusie te maskeren.

De wielrenner is nog niet officieel geschorst, maar zou door zijn ploeg RadioShack uit de Tour gezet, zo meldt RTL Nieuws.

RadioShack heeft vanavond een verklaring afgelegd met de bevestiging dat Fränk Schleck de Ronde van Frankrijk na een positieve dopingtest heeft verlaten, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN). De ploeg maakte wel duidelijk dat het gevonden middel xipamide niet aanwezig is in één van de geneesmiddelen die de teamdokter heeft verstrekt.

Daarom kan het team deze positieve test ook niet verklaren', aldus RadioShack-woordvoerder Philippe Maertens in HLN. Hoe dan ook, het team wil alle medewerking verlenen om met de antidopingagentschappen deze kwestie te behandelen. We hechten grote waarde aan transparantie.'

Schleck zou de tijd voor de contra-expertise niet hebben afgewacht, maar zijn hotel onmiddellijk hebben verlaten en de Tour voor gezien hebben verklaard. Maar woordvoerder Maertens liet nog weten dat Schleck zich vrijwillig bij de Franse politie heeft gemeld voor het afleggen van een verklaring.
Categorie:
Tag(s):