vrijdag, 10. februari 2012 - 17:03 Update: 08-07-2014 0:54

Geld.nl beste vergelijker voor doorlopende reisverzekeringen

Eindhoven

De financiële vergelijkingssite Geld.nl is door de Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) als beste beoordeeld op het gebied van doorlopende reisverzekeringen.

Geld.nl is het meest uitgebreid, volledig en correct in haar informatie over de doorlopende reisverzekeringen, zo oordeelt de toezichthouder vrijdag.

De NMA heeft de kwaliteit van in totaal 17 vergelijkingssites voor doorlopende verzekeringen vergeleken. Geld.nl kwam hierin als de beste uit de bus. Samen met Independer.nl

“Wij zijn uiteraard erg trots op deze uitslag”, zegt Paul Huibers van Geld.nl. “Wij streven ernaar om met onze vergelijkingen de consument te helpen altijd de beste verzekering te vinden voor zijn of haar situatie. En door dit onderzoek wordt maar weer eens bevestigd dat we op de goede weg zijn.”

Op Geld.nl kan de consument uitgebreid verzekeringen vergelijken. Huibers: “In de vergelijkingsmodules kan de bezoeker al aangeven welke dekkingen voor hem belangrijk zijn. Zodat de vergelijking afgestemd kan worden op de persoonlijke behoefte.”

De NMA heeft ook 21 vergelijkingssites op het gebied van sparen onderzocht. Ook daarbij komt Geld.nl als één van de betere sites uit de bus. Met name op het onderdeel transparantie scoort Geld.nl erg goed.

Gedragscode
Volgens de NMA scoren veel vergelijkingssites onder de maat en is de geboden informatie vaak onjuist of onvolledig. De toezichthouder pleit daarom voor een gedragscode met kwaliteitsregels voor financiële vergelijkingssites. Huibers juicht dit idee toe.

“Er zijn veel sites waarbij het belang van de consument lang niet altijd voorop staat. En het aantal onderzocht sites door de NMA is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. Dus wij zijn zeker voor een dergelijke gedragscode.”
Categorie:
Tag(s):