maandag, 20. augustus 2012 - 13:20

Gestolen Porsche gecrasht na wilde achtervolging

Velp

Een 24-jarige man uit Deventer, die in een gestolen Porsche reed, is zondagmiddag na een wilde achtervolging door de politie in Velp aangehouden nadat hij was gecrasht. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Surveillerende agenten zagen de auto eerder op de dag al rijden in Arnhem-Zuid en wilden een controle instellen. Het kenteken van de Porsche bleek als gestolen te zijn opgegeven.

De bestuurder wist in eerste instantie aan de agenten tot ontkomen. Even later werd de auto weer gezien, deze keer op de Oranjeweg in Rheden. Ter hoogte van de spoorwegovergang, waarvan de slagbomen net dicht gingen in verband met een naderende trein, lukte het één van de agenten de wagen klem te rijden.

De bestuurder ramde daarop de overwegbomen en reed net voor een aanstormende trein het spoor over. Daarop werd wederom een achtervolging ingezet.

Wrak
Via de Arnhemsestraatweg, Zutphensestraatweg ging het richting A348 en vervolgens met zeer hoge snelheid richting het Velperbroekcircuit. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte de Porsche van de weg. Agenten zagen de bestuurder uit het totaal vernielde wrak klauteren en wegrennen.

Bestuurder onwel
Op de Florijnweg op Industrieterrein De Beemd kon de Deventernaar worden aangehouden. De man werd kort daarna onwel en is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoewel er geen directe verwondingen werden geconstateerd is hij een nacht ter observatie opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder. De Porsche bleek op 18 augustus te zijn gestolen in Overijssel.
Provincie:
Tag(s):