vrijdag, 2. november 2012 - 10:31

Gestolen schapen terug naar eigenaren

In het onderzoek naar de diefstallen van schapen in de Bommelerwaard heeft de officier van justitie in Arnhem besloten dat de dieren vandaag worden teruggeven aan de gedupeerden. In deze zaak zijn eerder drie verdachten aangehouden.

Uit weilanden in Well, Bern, Linden, Nieuwegein en Lopik zijn in totaal bijna 400 schapen gestolen. Bij de drie verdachten zijn in totaal ruim 350 schapen in beslag genomen. De officier van justitie heeft op basis van de resultaten van het opsporingsonderzoek besloten dat de schapen vooralsnog terug gaan naar de vijf gedupeerden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de inbeslaggenomen schapen hoogstwaarschijnlijk afkomstig zijn van de vijf diefstallen.

Op dinsdag 23 oktober werden in verband met de diefstallen een 26-jarige en een 37-jarige man uit Ochten aangehouden. De raadkamer van de rechtbank Arnhem heeft op donderdag 1 november besloten dat de voorlopige hechtenis van de 37-jarige man wordt verlengd met 90 dagen. De 26-jarige man is door de raadkamer heengezonden, maar hij blijft nog wel verdachte.Op dinsdag 30 oktober werd een 28-jarige man uit Ochten aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Alle drie de verdachten worden behalve diefstal van de schapen ook verdacht van diefstal of heling van landbouwvoertuigen.
Provincie:
Tag(s):