donderdag, 14. juni 2012 - 21:35 Update: 08-07-2014 0:27

Hangplekken voor gasten Oerol

Terschelling

Wiegend in de wind in een hangmat, op de klanken van muziek en kabbelend zeewater en als je je ogen opent het mooiste uitzicht van Nederland.

Dat is wat je van 15 t/m 24 juni 2012 ervaart in het hangmattendorp tijdens Oerol. Voor het eerst zet Staatsbosbeheer een eigen project neer tijdens dit jaarlijkse festival op Terschelling.

De Oerol-locatie Groene strand is niet alleen een mooi natuurgebied van Staatsbosbeheer maar heeft ook het mooiste uitzicht van Nederland. Tijdens Oerol genieten mensen hier van muziek, dansend voor het podium of ontspannen zittend op het strand of in het gras. Dit jaar is er iets extra's om bezoekers op een nog comfortabeler manier van de omgeving te laten genieten. Oerolgasten kunnen wiegend op de wind even blijven hangen in het hangmattendorp van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer wil bij het grote publiek nog zichtbaarder zijn als 'partner in natuur' van Oerol. Behalve het hangmattendorp heeft de organisatie daarom dit jaar op tien theaterlocaties de vrijwilligers van Oerol tot 'boswachter voor één dag' gedoopt. Deze vrijwilligers krijgen een spoedcursus van de boswachter zodat ze de achtergrond van de betreffende locatie kennen. Zij kunnen namens de boswachter in een aangepast Staatsbosbeheeruniform de bezoekers te woord staan over locatie, natuur en landschap.
Categorie:
Tag(s):