vrijdag, 24. augustus 2012 - 17:49

In totaal 1,45 miljoen euro cash bij Tilburgse criminelen

Onder regie van het Openbaar Ministerie werden afgelopen dinsdag op diverse locaties in o.a. Tilburg doorzoekingen verricht. 'Daarbij is in totaal 1,45 miljoen euro aangetroffen', meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Acht van de dertien aangehouden verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Bredase Rechtbank. Alle acht zijn in bewaring gesteld voor veertien dagen. Twee verdachten, een vrouw en een bejaarde man, zijn geschorst onder voorwaarden.

In samenwerking met politie MWB, gemeente Tilburg, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee verenigd in de taskforce B5 richt de actie zich op crimineel vermogen. Geld dat door een crimineel netwerk is verdiend met georganiseerde hennepteelt en handel. Het zoeken werd ondersteund door technische eenheden van de Koninklijke landmacht. Ook werden drugs- en geldhonden ingezet.

Overzicht resultaten:
Gedurende de dag zijn twintig panden doorzocht in Tilburg, Nieuwvliet, Dongen, Rijen, Udenhout en Oostkapelle. Ook werd gezocht in kluizen van een bank. In totaal zijn er dertien mensen aangehouden.

Er is beslag gelegd op drie vakantiechalets, achtentwintig bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en dure horloges. Op de verschillende locaties is 1.450.000 euro aan cash geld gevonden en in beslag genomen.

Het geld was onder andere verborgen in het plafond, begraven in de achtertuin, verstopt onder een kluis en andere berglocaties. Er zijn hennepkwekerijen ontmanteld en een vuurwapen en munitie gevonden.

Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):