zondag, 5. februari 2012 - 12:48

Jongen (15) aangehouden voor inbraak in Leeuwarden

Leeuwarden

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.30 uur op de Gebr. Wierdastraat een 15-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Agenten kregen de melding dat een getuige had gezien dat twee jongens probeerden in te breken in een woning aan de Groningerstraatweg. De getuige was achter de jongens aangerend maar was ze kwijt geraakt. Hierop belde hij direct via 1-1-2 met de politie en gaf een signalement door. Meerdere politie eenheden maakten vervolgens een zoekslag in de omgeving.

Bij de woning bleek een raam te zijn vernield en onder het raam stond een kliko. In de sneeuw waren schoensporen te zien die de agenten vervolgens volgden. De sporen liepen tot aan een bushalte op de Gebr. Wierdastraat waar de 15-jarige stond. Zijn schoenzool bleek overeen te komen met de sporen in de sneeuw. Ook voldeed hij aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. Hierop werd de verdachte aangehouden. Het is nog onduidelijk of bij de inbraak spullen zijn weggenomen omdat de eigenaar ten tijde van de inbraak niet thuis was. De 15-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):