zaterdag, 27. oktober 2012 - 20:05

Jongens laveloos in berm

Doetinchem

Vrijdagavond 26 september heeft de politie een 15-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden nadat hij de agenten beledigde die hem uit de droge sloot visten waar hij laveloos in lag.

De politie werd rond 22:20 uur gebeld over het feit dat er twee jongens laveloos in de berm lagen aan de Oud Kilderseweg in Doetinchem. Toen de politie arriveerde lag één jongen op straat, de ander, de 15-jarige, lag onderin een droge sloot. De politie hielp de jongen, die niet op eigen benen kon staan, overeind en zetten hem in de politieauto met de intentie om hem over te dragen aan zijn eigen zorgkader.

De boksbeugel die de jongen in zijn bezit bleek te hebben werd wel meteen in beslag genomen. De jongen werd steeds agressiever en opstandiger en uitte ernstige beledigingen in de richting van de agenten. Hierop is hij aangehouden voor belediging, openbaar dronkenschap en verboden wapenbezit. De jongen is voor de nacht ingesloten op het politiebureau.

De andere jongen wilde geen problemen en verontschuldigde zich steeds voor zijn vriend. Deze jongen is overgedragen aan zijn zorgkader, wel met een boete voor openbaar dronkenschap op zak.
Provincie:
Tag(s):