maandag, 1. oktober 2012 - 8:21 Update: 08-07-2014 0:29

Lamborghini Gallardo dit jaar nog leverbaar

Leusden

Op de autotentoonstelling van Parijs introduceert Lamborghini de nieuwe Gallardo line-up. Bij de vierwielaangedreven LP 560-4 vallen het nieuwe front en de gewijzigde achterzijde op.

Nieuw in het gamma zijn de Edizione Technica-uitvoeringen van de LP 570-4 Superleggera en Spyder Performante. De focus ligt hierbij op hoge prestaties en een puristisch uiterlijk.

De Gallardo is met meer dan 13.000 verkochte exemplaren het meest succesvolle Lamborghini-model in de geschiedenis van het merk. Dat succes krijgt een passend vervolg met de vernieuwde Gallardo LP 560-4. Het nieuwe front van dit model valt op door de toepassing van driehoek- en trapeziumvormen die kenmerkend zijn voor het design van Lamborghini. Andere blikvangers zijn de vergrote luchtinlaten en de nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen in een combinatie van matzwart en gepolijst zilver. De vernieuwde achterzijde kenmerkt zich eveneens door het typische Lamborghini-design en ook hier zijn de luchtopeningen vergroot. Dit verbetert de thermodynamische efficiency. Als optie is het nieuwe Style Package leverbaar. Dit omvat een hoogglans afwerking van voorspoiler, luchtroosters (voor en achter) en de diffuser.

Nieuwe Gallardo LP 570-4 Edizione Technica
De Edizione Technica-uitvoeringen van de LP 570-4 Superleggera en LP 570-4 Spyder Performante zijn door hun hoge prestaties en puristische uiterlijk de absolute topmodellen van de Gallardo-lijn. Ze beschikken standaard over een vaste achterspoiler en een remsysteem met carbon-keramische schijven. Door consequente gewichtsbesparing bedraagt de vermogens/gewichtsverhouding nu 1:2,35 - de maatstaf in dit segment.

Voor de Edizione Technica-modellen zijn optioneel drie exclusieve kleurcombinaties beschikbaar. Daarbij zijn gedeeltes van het dak, de A-stijlen en luchtroosters uitgevoerd in een contrastkleur. De mogelijkheden: matzwart of matwit met oranje contrasten en oranje met matzwarte contrasten. Dankzij het ‘Ad Personam’-programma kan ook de meest individuele klantenwens worden ingevuld.

De nieuwe Gallardo LP 560-4 en Gallardo LP 570-4 Edizione Technica-modellen worden nog dit jaar op de markt verwacht. De Gallardo LP 550-2 modellen met achterwielaandrijving blijven ook leverbaar.
Categorie:
Tag(s):