zaterdag, 24. november 2012 - 8:56 Update: 20-09-2018 14:39

Man (17) station Hollands Spoor door politiekogel overleden

Den Haag

De Rijksrecherche onderzoekt een schietincident waarbij zaterdagochtend om 06.25 uur op het perrron van station Hollands Spoor een 17-jarige Hagenaar door de politie werd neergeschoten en later overleed.

'De man is in het ziekenhuis in de loop van de zaterdag aan zijn verwondingen overleden', meldt de politie zaterdagmiddag.

Bedreigd met vuurwapen
Zaterdagochtend kreeg de politie een melding dat op perron 4 van het Hollands Spoor een incident plaatsvond. Een man werd door –naar later bleek- de 17-jarige Hagenaar bedreigd. Hierbij zou sprake zijn geweest van een vuurwapen.

Geschoten door politie
Toen politieagenten ter plaatse kwamen, ontstond een situatie waarbij een politieagent op de verdachte schoot. De man werd hierbij geraakt. De GGD vervoerde hem naar een ziekenhuis. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) stelt de Rijksrecherche een nader onderzoek in.

De politie zette twee perrons af voor onderzoek. Daarom moesten reizigers van en naar Den Haag HS rekening houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten, zo laat Pro Rail weten. Door beperkingen op last van de politie reden er van en naar Den Haag HS minder treinen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: