dinsdag, 12. juni 2012 - 22:30

Man pint na overval op camper met gestolen pas

Vaassen

De politie geeft vandaag beelden vrij van een man die na een overval op twee vrouwen en een tiener in hun camper, heeft gepind met de gestolen bankpas. De overval en pinpoging vonden plaats in de nacht van zondag op maandag 28 mei.

De camper stond geparkeerd op een veldje aan de Zwarteweg in Vaassen. De overval is hoogstwaarschijnlijk gepleegd door twee mannen. De beelden worden vanavond getoond door Omroep Gelderland, in een politiebericht na het nieuws. De beelden zijn vanaf vanavond ook te zien op depolitiezoekt.nl.

De vrouwen en het kind lagen in de camper te slapen en hadden de deur niet afgesloten. Rond 03:15 uur werd de deur geopend en stonden de overvallers ineens in de opening. Een van de overvallers bedreigde de vrouwen en eiste geld. De vrouwen gaven een portemonnee af, waarna de overvallers vertrokken. De hevig geschrokken slachtoffers belden meteen de politie. De politie heeft nog gezocht naar de daders, ook met een politiehond, maar trof ze helaas niet meer aan.

Het overvallenteam van de politie stelde een uitgebreid onderzoek in en ontdekte dat er in de nacht van de overval meteen geprobeerd is te pinnen met een bankpas uit de gestolen portemonnee. Van deze pinpoging zijn camerabeelden.

De man die op de camerabeelden te zien is is een vrij jonge man met een getinte huidskleur, die tijdens de pinpoging een halflange jas draagt, met een capuchon met bontkraag. Verder draagt hij witte sportschoenen en een zwarte trainingsbroek met rode streep aan de zijkant.

Van de tweede overvaller die bij de camper is geweest is geen signalement bekend.

Deze brutale overval heeft grote impact gehad op de slachtoffers. De politie doet een dringend beroep op mensen die de man op de beelden herkennen of meer weten over de overval, om de politie te bellen. Tips kunnen doorgegeven worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omroep Gelderland zendt dit politiebericht dinsdagavond elk uur uit, na afloop van het nieuws. Vanaf woensdag is het politiebericht ook op de sites van Omroep Gelderland en de politie te bekijken. Verder staan de beelden vanaf vanavond ook op www.depolitiezoekt.nl.
Provincie:
Tag(s):