woensdag, 13. juni 2012 - 9:24

Mensen met schulden kunnen toch rustig tv kijken vanavond

Delft

Mensen met schulden hoeven niet bang te zijn dat de deurwaarder tijdens het duel Nederland-Duitsland ineens op de stoep staat om de tv op te halen.
Dit meldt RTL Nieuws op basis van uitspraken van deurwaarder Pruijn van
PB Groep Gerechtsdeurwaarders.

Eerder had het Delftse deurwaarderskantoor Pruijn & Van den Bergh laten weten dat zij woensdagavond tijdens het duel Nederland-Duitsland bij enkele honderden gezinnen in Nederland de tv' in beslag wilden nemen.
Nu blijkt echter dat deurwaarders helemaal niet ’s avonds na 20:00 uur beslag mogen leggen op spullen van wanbetalers.

Het kantoor had mensen die hun schuld nog niet betaald hebben een brief gestuurd waarin deze speciale EK-actie werd aangekondigd. Zo wilde Pruijn & Van den Bergh wanbetalers dwingen hun schulden te betalen.

Pruijn stelt dat er niet gedreigd is. "We hebben deze mensen 4 keer eerder een brief gestuurd, waarin we ze wijzen op onze vordering. We zochten naar een manier om hun aandacht te krijgen. En dat is gelukt: 50 procent van de aangeschreven mensen hebben inmiddels gereageerd."

Met de beroepsorganisatie van deurwaarders gaat Pruijn nog in overleg over de brief. De organisatie vindt het namelijk niet goed dat gedreigd wordt met maatregelen die een deurwaarder helemaal niet mag doen.
Provincie:
Tag(s):