dinsdag, 21. augustus 2012 - 8:36 Update: 08-07-2014 0:47

Moisander: 'Verlaat AZ met pijn in het hart'

(ElfVoetbal) De overstap van Niklas Moisander van AZ naar Ajax wordt deze ochtend afgerond met het zetten van de benodigde handtekeningen. De 26-jarige Fin is hartstikke blij met deze stap, maar beseft ook dat hij een geweldige club achter zich laat.

Nadat Ajax en AZ maandag een akkoord hadden bereikt, was de opluchting groot. "Ik schreeuwde: 'Eindelijk', zou weer Champions League gaan spelen, maar wist ook direct wat ik zou missen. Ik verlaat AZ met pijn in het hart. De gevoelens voor de club en mijn medespelers zijn sterk. Ik heb in een groep zelfs nog nooit zo'n goede sfeer meegemaakt."

"Ik heb daar vier prachtige jaren gehad en zal AZ nooit vergeten. Onder vier toptrainers - Louis van Gaal, Ronald Koeman, Dick Advocaat en Gertjan Verbeek - heb ik grote stappen kunnen maken. Met een kampioenschap, het aanvoerderschap en een prachtig afgelopen jaar tot gevolg. We deden lang mee om de titel en kwamen ver in Europa", aldus Moisander in De Telegraaf.

Naar verluidt ontvangt AZ ruim 3 miljoen euro voor haar aanvoerder. De Finse international beseft dat het niet makkelijk zal worden om Jan Vertonghen op te volgen. "Ik wil me verder ontwikkelen en Ajax kon na het vertrek van Vertonghen een ervaren verdediger gebruiken. Daarbij realiseer ik me dat het niet makkelijk is om Jan op te volgen", vervolgt Moisander. "Het zijn grote schoenen om in te stappen, want hij is een buitengewoon goede speler, in mijn ogen met afstand de beste voetballer van vorig seizoen. Maar ik heb in mei al met meneer De Boer gesproken. Zijn verhaal was duidelijk. Vertonghen zou voor 99,9 procent vertrekken en ik was zijn eerste keus. Hij denkt dat ik met mijn voetbalkwaliteiten en ervaring een belangrijke speler kan worden."
Categorie:
Tag(s):