woensdag, 12. september 2012 - 19:07

Nieuw watertappunt Stadshart Emmeloord geopend

Emmeloord

Het nieuwe watertappunt in Stadshart Emmeloord is woensdag geopend. Gemeenteraadslid Judo Bakker (Groen Links) verrichtte samen met de wethouders Andries Poppe en Wouter Ruifrok de officiële handeling in de Lange Nering in Emmeloord, waar het tappunt is geplaatst. Dit heeft de gemeente Noordoostpolder woensdag laten weten.

Het idee voor het watertappunt is afkomstig van Judo Bakker. De gemeente werkt voor het watertappunt samen met de Stichting Join the Pipe.

Deze non-profit organisatie zet zich in voor een eerlijke verdeling van drinkwater over de wereld. Voor ieder kraanwaterpunt dat Jointhepipe.org in het westen plaatst, wordt een drinkwaterproject in een ontwikkelingsland gefinancierd.

Plastic afval verminderen
Behalve het feit dat er een waterproject in de derde wereld wordt gerealiseerd, wil Join the Pipe mensen bewust maken van de grote hoeveelheid plastic waterflesjes die dagelijks wordt weggegooid.

Het watertappunt maakt zichtbaar dat er in Nederland een heel goed kraanwatersysteem is, waardoor het helemaal niet nodig is om plastic flesjes te kopen. De productie van flesjes kost veel olie en uiteindelijk leveren de flesjes een enorme plastic afvalberg op.

'Gemeente Noordoostpolder is Millenniumgemeente. Met het tappunt dragen we bij aan millenniumdoelstelling 4; het verminderen van kindersterfte en millenniumdoelstelling 7; de bescherming van een duurzaam leefmilieu. Lokaal draagt het project bij aan de ambities uit het gemeentelijk beleidsplan: de gemeente wil stimuleren dat inwoners
in 2021 minder afval produceren dan in 2011', aldus de gemeente.
Provincie:
Tag(s):