vrijdag, 28. september 2012 - 9:01

Nijmeegse (26) na aanrijding meegesleurd en overleden

Nijmegen

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 04.00 uur een 26-jarige vrouw uit Nijmegen om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval in Nijmegen. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Meegesleurd
Het slachtoffer is in Nijmegen op de kruising Weurtseweg met de Winselingseweg onder een vrachtwagen terechtgekomen. De vrouw raakte de vrachtauto aan de rechter voorzijde van de aanhanger. Over een afstand van ongeveer 700 meter werd haar lichaam meegenomen tot aan de Havenweg. De chauffeur van de vrachtauto merkte hier het lichaam op. Hulpdiensten zijn direct daarop gewaarschuwd.

Als gevolg van de aanrijding kwamen lichaamsdelen van het slachtoffer op het wegdek terecht.

Onderzoek
De vrachtwagenchauffeur is door de politie meegenomen naar het bureau en als verdachte verhoord. Er is een alcoholtest afgenomen waaruit bleek dat de man geen alcohol had genuttigd. Rond de middag is de 40-jarige man uit Prinsenbeek in vrijheid gesteld; hij blijft formeel verdachte in het onderzoek naar dit dodelijk ongeval.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de route die de vrachtwagen heeft gereden. De Weurtseweg is gedurende meerdere uren afgesloten geweest. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt door.

Getuigen gezocht
Vandaag wordt nog gesproken met een mogelijke getuige. Omdat de toedracht van dit verkeersongeval nog niet volledig duidelijk is, verzoekt de politie mensen die mogelijk iets gezien hebben contact op te nemen via het algemeen politienummer 0900- 88 44.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse ging vanmiddag verder met verkeerstechnisch onderzoek aan de vrachtauto. Het onderzoek op de Weurtseweg en Havenweg is begin deze middag afgerond.
Provincie:
Tag(s):