maandag, 25. juni 2012 - 22:36

Omstanders redden vrouw uit water

Rotterdam

Maandagmiddag raakte een auto aan de Kreekkade in Rotterdam te water. In de auto, op de bijrijdersstoel zat nog een 86-jarige vrouw die slecht ter been is. Twee mannen die het zagen gebeuren, redden de vrouw uit de auto.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat aan de Kreekkade een auto te water was geraakt. De bestuurder, een 86-jarige man uit Rotterdam, stapte uit de auto, toen deze achteruit de helling af begon te rollen. Zijn vrouw zat nog op de bijrijdersstoel. De auto kon niet meer door de man of omstanders worden tegengehouden en raakte te water.

Een 19-jarige man uit Rotterdam zag het gebeuren, belde de politie en sprong vervolgens zelf het water in om de vrouw te redden. Een andere omstander, een 22 jarige Rotterdam-mer, sprong eveneens het water in. De twee mannen konden via de achterklep vrouw berei-ken en hebben haar net op tijd samen uit de auto kunnen halen.

Samen met de brandweer hebben zij de vrouw uit het water getild. Zij is aan de kant behan-deld voor onderkoeling en uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):