vrijdag, 10. februari 2012 - 19:35

Opening brandweerkazerne voor haven- en industriegebied van Rotterdam

Hellevoetsluis

Vandaag is de brandweerkazerne aan de Butaanweg in Hellevoetsluis
officieel geopend. De opening werd verricht door A. Aboutaleb, voorzitter Openbaar Lichaam Gezamenlijke Brandweer.

De Gezamenlijke Brandweer is een samenwerkingsverband tussen meer dan vijftig bedrijven in het haven- en industriegebied van Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. De organisatie verzorgt vanuit zeven brandweerkazernes, een trainingscentrum en een hoofdkantoor in Rozenburg de brandbestrijding en hulpverlening in het gehele Rotterdams havengebied, in Rozenburg en Hoogvliet.

Het kazerne gebouw omvat een gedeelte voor een permanente bezetting van tien brandweerlieden en een voertuigenstalling met zeven lange opstelplaatsen voor blus- en hulpverleningsvoertuigen. De nieuwe kazerne moet ervoor zorgen dat de brandweer de aanrijdtijden in hun verzorgingsgebied ook in de toekomst zal blijven halen.

Voornamelijk de ligging van de nieuwe kazerne locatie op het Beneluxplein, ingeklemd tussen de Butaanweg, de afrit A15, de Vondelingenweg en de naastliggende leidingstraten, zorgde voor de nodige complexiteit voor zowel de engineering als ook het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Ingenieursburo IOB heeft het ontwerp, de engineering en de vergunningen voor de nieuwe kazerne verzorgd.
Provincie:
Tag(s):