zaterdag, 7. januari 2012 - 11:37

Politie lost schoten bij aanhouding tieners

Amstelveen

Bij de aanhouding van drie mannen op de Keizer Karelweg in Amstelveen heeft de politie in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 januari, enkele schoten gelost. Niemand raakte gewond.

Omstreeks kwart voor twee in de nacht zagen agenten dat de bestuurder van een personenauto verkeersgevaarlijk gedrag vertoonde. De man maakte enkele verkeersovertredingen en negeerde vervolgens de stoptekens van de politie. Daarop ontstond een achtervolging met enkele politievoertuigen door een deel van Amstelveen.

Op de Keizer Karelweg werd de vluchtende auto met de drie mannen klemgereden. De bestuurder probeerde daar opnieuw aan de politie te ontkomen en reed in op politievoertuigen en intussen uitgestapte politiemensen die ternauwernood weg konden springen. Even later wisten de verdachten toch nog met hun auto te ontkomen. In de De Savornin Lohmanlaan kon de politie de mannen kort daarna aanhouden.

Tijdens de actie is door enkele agenten gebruik gemaakt van hun dienstpistool. Niemand raakte daarbij gewond. Enkele politievoertuigen raakten beschadigd. De personenauto waarmee de drie verdachten probeerden te ontkomen, bleek eerder die nacht te zijn gestolen. De mannen, 18 en 19 jaar oud, zijn ingesloten.
Provincie:
Tag(s):