vrijdag, 24. augustus 2012 - 15:17

Politie:ranja-incident ROC Tilburg was geen opzet

Tilburg

Het politieonderzoek naar het ranja incident op het ROC Tilburg heeft uitgewezen dat het een triest ongeval is geweest.

'De politie komt tot die conclusie na technisch onderzoek en verhoor van diversen direct betrokkenen. Er is niets gebleken van een mogelijk strafbaar feit', meldt de politie vrijdag.

Tijdens een introductieavond, afgelopen woensdag ging het mis. Twee 16-jarige meisjes uit Tilburg en Berkel-Enschot werden in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg opgenomen nadat ze ranja hadden gedronken. Een 16-jarige Oosterhoutse jongen die het drankje direct weer had uitgespuugd mocht na controle het ziekenhuis weer verlaten.

De slachtoffers kregen een reinigingsmiddel binnen, dat bestemd was voor een professionele vaatwasser. De bewuste bekertjes ranja werden ingeschonken in de spoelkeuken van de onderwijsinstelling.

In de keuken stond een kan met het giftige reinigingsmiddel. Iets wat normaal gesproken niet gebruikelijk is. Toevalligerwijs ging het om eenzelfde soort kan als de kannen waarmee de ranja werd ingeschonken.

De twee slachtoffers (16) verblijven allebei nog in het ziekenhuis. Met een van hen gaat het al wat beter. De situatie van het andere meisje is ernstiger. Hoewel ze buiten levensgevaar is, zal er sprake zijn van een langdurige herstelperiode.
Provincie:
Tag(s):