maandag, 15. oktober 2012 - 18:51

Ravage op A32 na aanrijding

Meppel

Bij een aanrijding maandagmorgen op de A32 ter hoogte van Meppel raakte één persoon gewond.In totaal waren er bij de aanrijding zeven voertuigen betrokken. De ravage was groot en de A32 in de richting Heerenveen was bijna twee uur afgesloten.

Een 22-jarige man uit Zwartsluis raakte met zijn bestelauto door nog onbekende oorzaak een vrachtauto bestuurd door een 48-jarige man uit Wijhe. De bestelauto kwam hierdoor in een slip en midden op de rijbaan tot stilstand. Een busje bestuurd door een 22-jarige man uit Emmercompascuum zag dit te laat en botste vol in de stilstaande bestelauto. In dit busje zaten vier passagiers, waarvan een 30-jarige man uit Emmen gewond raakte.

Vier andere auto’s raakten beschadigd doordat ze in aanraking kwamen met de bestelauto, geraakt werden door rondvliegende brokstukken of sterk moesten afremmen en door een achteropkomende auto werden aangereden. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Medewerkers van de ambulancedienst en twee verpleegkundigen van de Koninklijke Marechaussee die toevallig langs kwamen, hielpen en onderzochten meerdere personen. Niemand van hen hoefde echter naar het ziekenhuis. De brandweer ruimde de rommel op en maakte de weg schoon.
Provincie:
Tag(s):