zondag, 5. augustus 2012 - 20:41

SIVO-festival Odoorn heeft opgaande lijn weer te pakken

Na vijf dagen lang een geweldig festijn te hebben neergezet, kijkt het bestuur van het muziek- en dansfestival SIVO met grote voldoening terug op de editie 2012.

Na enige jaren te maken hebben gehad met een dalend bezoekersaantal, heeft het festival dit jaar weer een opgaande lijn te zien gegeven. Over vijf dagen bezochten ruim 20.000 bezoekers het festivalterrein in Odoorn en daarmee toonde voorzitter René Wiggers zich uitermate tevreden. “We zijn als organisatie druk doende veranderingen door te voeren die er toe moeten leiden dat de bezoekersaantallen weer stijgen. Het is geweldig om nu te zien dat we weer boven de grens van 20.000 uitgekomen zijn.” Volgens Wiggers beleefde SIVO op zaterdag een topdag. “Toen hadden we alleen al in de middag ruim 7000 mensen bij het festival.”

Het publiek dat het festival bezocht, kreeg te maken met een geheel andere opzet dan voorgaande jaren en de veranderingen hebben goed uitgepakt. Vooral de combinatie van dans, afgewisseld met optredens van singer-songwriters bleek een schot in de roos. De muziekoptredens maakten het festival gevarieerder, hetgeen bijzonder werd gewaardeerd. Vooral op zaterdag- en zondagmiddag hadden de dansworkshops niet te klagen over belangstelling. Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om de kneepjes van de exotische buitenlandse dansen te leren. Buitenlandse groepen zijn enthousiast geraakt door dit nieuwe initiatief. “We hebben alleen maar positieve reacties van de buitenlandse dansers gehad. Ze zijn trots op hun danscultuur en willen dat graag uitdragen, vandaar dat ze enorm hebben meegewerkt om de workshops te doen slagen”, aldus voorzitter Wiggers. “Heel bijzonder was de modeshow die de dansgroepen gaven. Van iedere buitenlandse groep waren twee leden aanwezig en lieten zien wat de bijzonderheden van hun kostuums waren. Dat sloeg enorm aan.”

De penningmeester van het festival kan ook tevreden terugkijken, want SIVO heeft weer zwarte cijfers geschreven. Door het in eigen beheer nemen van de horeca, waarbij eigen SIVO-medewerkers werden ingezet, stegen de inkomsten en ook de toename van de sponsoring en het stijgen van het bezoekersaantal zorgden er voor dat de bodem van de SIVO-kas bij deze 28-ste editie niet in zicht is gekomen.

Voor René Wiggers, die voor het festival de eerste maal als voorzitter meemaakte, is het duidelijk: “Wij zijn de goede weg ingeslagen en we denken hier en daar nog wel meer verbeteringen te kunnen doorvoeren. We gaan in ieder geval op deze weg verder.
Provincie:
Tag(s):