dinsdag, 14. februari 2012 - 11:51

Stationsbouw Groningen Europapark in volle gang

Groningen

De bouw van station Groningen Europapark is in een stroomversnelling gekomen. In opdracht van ProRail gaat aannemer BAM van 25 februari tot 5 maart volcontinu werken.

Zo wordt er in negen dagen tijd een tunnel gebouwd, vier kilometer spoor vernieuwd en de basis voor het station aangelegd. ProRail plaatst webcams zodat geïnteresseerden de bouw 24 uur kunnen volgen.

De voorbereidende werkzaamheden zijn momenteel al in volle gang. Zo wordt er vanaf 19 februari al een deel van de nieuwbouw van het spoor gedaan. De omgeving kan via webcams vanaf 25 februari via www.prorail.nl de werkzaamheden volgen. Vanaf 25 februari gaan de grote werkzaamheden beginnen zoals het inschuiven van de tunnel. Er wordt dan een tribune neergezet om ter plaatse de bouw van dichtbij te kunnen zien.
Negen dagen

Een deel van de werkzaamheden kan alleen uitgevoerd worden als er geen treinen rijden. Zoals de bouw van de tunnel en nieuwbouw van het spoor. In overleg met vervoerders en gemeente Groningen is besloten om het werk samen te bundelen in negen dagen non stop werken. Het alternatief zou negen tot tien weekenden geen treinverkeer betekenen; een verdubbeling van het aantal dagen overlast. Overigens, het weer kan nog wel roet in het eten gooien. Mocht er weer een periode van vrieskou aanbreken, dan kan dat gevolgen hebben voor de werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):