woensdag, 13. juni 2012 - 8:27 Update: 08-07-2014 0:50

Stevens: 'Offer De Jong op voor Ozil en Robben naar links!'

(ElfVoetbal) Offer een speler op voor Mesut Özil. Het liefst Nigel de Jong. Dat zou Huub Stevens doen als hij bondscoach was van Oranje vanavond.

Dan treedt het Nederlands elftal om 20.45 uur in Kharkiv aan tegen Duitsland. Oranje moet winnen om nog uitzicht te houden op de kwartfinale van het EK. Ook zou de huidige oefenmeester van Schalke 04 ingrijpen en naar Arjen Robben naar de linkerkant verhuizen. "Met aanvallers die naar binnen komen, loop je tegen een muur", zegt hij tegenover AD Sportwereld.

Bij Die Mannschaft ligt Mario Gomez, matchwinner van afgelopen zaterdag tegen Portugal, onder vuur. "Hij is kopsterk en heeft veel gescoord dit seizoen", vindt Stevens. "Een statische speler? Vergis je niet, als hij in beweging is, is hij echt snel. Duitsland heeft een goed georganiseerde ploeg die moeilijk te verdedigen is. Nederland moet als team spelen, met zijn allen druk zetten of inzakken. Als je weer zoveel ruimte weggeeft als tegen Denemarken, spelen de Duitsers je weg."

De voormalige oefenmeester van PSV en Roda wil wel enkele zwakke punten aangeven van onze oosterburen. "Manuel Neuer maakt wel eens een foutje in de communicatie. Het gebrek aan ervaring in het centrum van de verdediging kan ook een zwak punt zijn van Duitsland. En Bastian Schweinsteiger is wel de man die de lijnen uitzet. Maar hij heeft niet de vorm van vorig jaar."

Tenslotte komt ook rechtsback Jerome Boateng ter sprake. "Zijn wendbaarheid is minder,hij is geen fantastische voetballer. Maar hij laat zijn ploeg nooit in de steek." En over Mats Hummels? "Zijn linkerbeen, maar daarvoor heeft hij wel iemand naast hem staan."
Categorie:
Tag(s):