maandag, 11. juni 2012 - 21:14

Strukton gaat Meppelerdiepsluis ombouwen

Meppel

Rijkswaterstaat heeft voor de ombouw van de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis van keersluis tot schutsluis gekozen voor de combinatie Strukton Civiel Projecten en Struktondochter Reef Infra.

De bestaande brug in de Hasselterdijk (N331) wordt eveneens vervangen.
Door de hoge eisen die Rijkswaterstaat aan de ombouw van de Meppelerdiepsluis heeft gesteld, is de overlast voor de scheepvaart en het wegverkeer tijdens de bouw beperkt. Een tijdelijk lateraal kanaal voor de scheepvaart, waarvan eerst sprake was, is niet nodig.

De te bouwen definitieve nieuwe brug gaat dienst doen als tijdelijke brug. Deze tijdelijke, beweegbare brug is nodig voor de wegomleiding die het wegverkeer en de scheepvaart doorgang geeft. Als de sluis, naar verwachting in 2015, klaar is, wordt de nieuwe brug van de tijdelijke plaats naar de definitieve plaats gebracht.

De nieuwe Meppelerdiepsluis verbetert de situatie voor de scheepvaart en voldoet aan de actuele eisen voor veiligheid tegen overstromen. In dit project werkt Rijkswaterstaat samen met de provincies Overijssel en Drenthe, de gemeenten Zwartewaterland en Meppel en het waterschap Reest en Wieden.
Provincie:
Tag(s):