maandag, 18. juni 2012 - 14:35

Tiener (14) verdacht van betasten 10 vrouwen

Amersfoort

De politie heeft zondagavond een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het betasten van een 29-jarige Amersfoortse op de Rustenburgerweg. 'Wij doen nog onderzoek naar zijn betrokkenheid bij meerdere betastingen in Amersfoort', meldt de politie maandag.

Die avond rond 19.40 uur krijgt de politie een melding over het betasten van een vrouw op de Rustenburgerweg. De melder geeft de politie het signalement van de verdachte door. De meldkamer stuurt er direct meerdere eenheden op af.

Eenheden op de grond en een politiehelikopter zoeken de omgeving af naar de verdachte. De meldkamer start ook een actie met Burgernet en bereikt 1161 mensen.

Circa enkele minuten na de melding zien agenten op het fietspad bij het Onderduikerspad een jongen die aan het opgegeven signalement voldoet. De agenten houden de verdachte aan. Hij moet voor verhoor mee naar het politiebureau. Hier bekent hij spontaan de betasting.

In voorarrest
De verdachte zit in voorarrest. De politie doet onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij betastingen van negen vrouwen in de periode van 20 mei tot en met 1 juni in Amersfoort.

Deze vonden op verschillende locaties in de stad Amersfoort plaats: op het Jan van Riebeeckpad en de Hoefseweg in de omgeving van station Schothorst, rondom het Enkeerdpad in park Schothorst en de Aziëring in de wijk Kattenbroek.
Provincie:
Tag(s):