maandag, 16. juli 2012 - 21:47

Tweede avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen

Na een natte rustige start op zaterdag was het op zondag beduidend drukker door het mooie weer. Aan het eind van de ochtend begon het publiek al naar het centrum van Nijmegen te komen.

Koopzondag, het ophalen van de startkaart en de vakantietijd zorgde voor de gebruikelijke files richting Nijmegen maar het centrum was goed te bereiken.

Omstreeks 20.30 uur kwam de publieksstroom langzaam op gang. Op het Koningsplein en bij het Hunnerpark was het behoorlijk druk. Rond 21.30 uur werd in verband met deze drukte in het Hunnerpark gebruik gemaakt van de lichtkranten. Ook werd gebruik gemaakt van Burgernet en Twitter waarin verzocht werd dit vermaakcentrum tijdelijk te mijden. De politie hield deze avond zes personen aan.

Een 30-jarige man uit Doetinchem werd omstreeks 21.00 uur door de beveiliging van het vermaakcentrum op de Hunnerberg aangehouden. Hij zou de beveiligers hebben bedreigd en hij voldeed niet aan bevel of vordering. De man werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Daar kwam vast te staan dat er geen aangifte zou komen voor de bedreiging. De verdachte werd vervolgens in vrijheid gesteld.

Een 33-jarige Nijmegenaar werd iets voor 21.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Derde Walstraat. Een medewerker had gezien dat de Nijmegenaar een boksbeugel bij zich droeg. Agenten hielden de man aan en vroegen hem er naar. Hij overhandigde hen de boksbeugel. Bij zijn fouillering kwamen nog 3 wikkels met cocaïne uit zijn zak. De verdachte werd aangehouden en kreeg een transactie van 500 euro uitgereikt.

Op de Derde Walstraat werd even over 21.00 uur een 44-jarige Nijmegenaar aangehouden voor belediging. Hij belette agenten om hun auto te keren. Op hen verzoek aan de kant te gaan, werden zij ten overstaan van het publiek uitgescholden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal. Ook op het Stationsplein werd iets na middernacht, een 18-jarige Ossenaar aangehouden voor belediging. Ook verzette hij zich bij zijn aanhouding. Hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Voor vechten op de Grotestraat werd een 18-jarige jongen uit Duiven opgepakt en op de Bloemerstraat werd een 44-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij stond te schreeuwen op straat, gooide zijn tas en jas op de grond en nam een gevechtshouding aan. De man wordt vandaag verhoord en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):