maandag, 25. juni 2012 - 20:06

Urbanize Festival ‘good life edition’ op 30 juni in Sonsbeek Park te Arnhem

Arnhem

Aan het begin van de zomervakantie, op 30 juni, vindt op de Ronde Weide van Sonsbeek Park in Arnhem het muziekfestival Urbanize ‘good life edition’ plaats.

Het gratis toegankelijke festival, georganiseerd door IrisZorg en Stichting Rijnstad, is vooral gericht op jongeren en staat in het teken van een gezonde leefstijl. Iedereen is van harte welkom. Het festival begint om 12.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

De centrale boodschap van het festival is: gezond leven. Je hoeft geen alcohol te gebruiken om plezier te hebben. Bekende ‘urban’ artiesten als Bollebof, Gio, I am Aisha, Kalibwoy en Sixman verlenen, omdat zij achter deze filosofie staan, hun medewerking aan het festival.

Naast de hoofdartiesten zijn er ook lokale artiesten, live bands (reggae, hiphop en soul) en dj’s die gezond leven benadrukken in hun muziek. De festivalgangers kunnen verder chillen bij een platenbus, voetballen op een pannaveldje, rodeo rijden en meedoen aan een graffiti jam. Voor de allerkleinsten is er een springkussen.

Urbanize is een vervolg op het festival van Stichting Rijnstad dat vorig jaar ruim 700 bezoekers trok. Dit jaar is IrisZorg met het alcohomatigingsproject ‘Niks Mis met Fris’ aangehaakt. Dit project heeft als doel jongeren bewust te laten omgaan met alcohol. Projectleider Lars van Driel van IrisZorg: „Het belangrijkste is om de jongeren die nog niet drinken een alternatief te bieden, zoals fris of een alcoholvrije cocktail. Drinken ze al wel, dan willen we ze in ieder geval kennis bijbrengen. Alcohol is al zo normaal, dat stoppen met drinken misschien geen reëel doel is. Maar bewustwording wel.”
‘Niks Mis met Fris’ is een project van de gemeenten Renkum, Rheden, Arnhem, Rozendaal en Doesburg in samenwerking met IrisZorg.
Provincie:
Tag(s):