maandag, 19. november 2012 - 13:20 Update: 08-07-2014 0:26

Van Hanegem stoort zich aan publiciteit rond Louis van Gaal

Rotterdam

Dat Willem van Hanegem zijn mening niet ‘onder stoelen of banken steekt’ is algemeen bekend. In zijn column voor AD Sportwereld laat hij weten zich afgelopen week een beetje te hebben gestoord aan Louis van Gaal en de publiciteit die hij krijgt.

De voormalig trainer van Feyenoord, AZ en FC Utrecht vindt dat het in de kranten teveel over ‘de bondscoach’ gaat.

‘Het gaat rond het Nederlands elftal veel te vaak over de bondscoach. Die vindt zichzelf een heel erg goeie trainer/coach en misschien vind ik dat ook wel. Maar waarom is dat steeds een onderwerp? Twijfelt hij aan zichzelf of zo? We kennen zijn resultaten heus wel, van Ajax tot FC Barcelona en FC Bayern München, van Dublin tot Wenen’, schrijft van Hanegem.

‘Laten we het de volgende keer eens over het voetbal van Oranje hebben, over de individuele spelers, hoe hij er een eenheid van gaat maken voor straks in Rio. Daar wil ik alles over weten, over hoe hij er een team van gaat maken. Over zijn capaciteiten wil ik liever niet al te veel meer lezen en luisteren, die ken ik, die kennen we allemaal. Dat is geschiedenis, maar we moeten vooruit’, aldus van Hanegem.
Categorie:
Tag(s):