maandag, 25. juni 2012 - 11:13

Veertienjarig meisje gegijzeld en mishandeld

Wolvega

De politie heeft zondagmiddag op de Steenwijkerweg in Wolvega een 21-jarige inwoner van Nijholtpade aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling.

De man wordt ervan verdacht zondagmiddag een 14-jarige inwoonster van Wolvega tegen haar wil te hebben meegenomen. Het slachtoffer en verdachte hadden een relatie en waren die middag in de auto van de verdachte naar het Acht Pilarenplein in het dorp gereden om daar andere jeugd te ontmoeten.

Op een gegeven moment kreeg het stel ruzie, waarna het duo besloot om in de auto te stappen en weg te rijden. Tijdens de rit werd de man gewelddadig en wilde het 14-jarig meisje niet laten gaan. Tijdens een stop wist het slachtoffer te ontsnappen en bij een huis aan te bellen. Daar werd zij opgevangen door de bewoners die haar ouders belden. Eenmaal aangekomen bij het huis van de 14-jarige reed de man met zijn auto tegen hek en de muur van een garagebox. Die liepen daardoor veel schade op.

Vervolgens reed de man weg. De ouders van het slachtoffer noteerden het kenteken en gaven een rijrichting door aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Agenten zagen de man rijden. Hij kreeg op de Steenwijkerweg een stopteken en werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het slachtoffer deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):