dinsdag, 4. december 2012 - 22:56

Verkeer en hulpsinterklazen moeten rekening houden met gladde wegen

De Bilt

Woensdagochtend, -middag en -avond moet het verkeer opnieuw rekening houden met gladde wegen door opvriezing van natte weggedeelten of in de vorm van sneeuw.

Overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan in het westen van het land een enkele winterse bui vallen.

Vanwege pakjesavond begint de avondspits van 5 december eerder dan gewoonlijk.Veel mensen gaan eerder naar huis en er zijn die avond geen zakelijke afspraken. Dit leidt tot het zogenaamde “Sinterklaasavondeffect”. Een vroege, doch hevige spits is het gevolg.

De ANWB verwacht de eerste files al rond 15.00 uur. Het drukste moment zal rond 17.00 uur zijn. Op een normale woensdagavondspits is dat een uurtje later. Het weer kan toch roet in het eten gooien omdat het weer rond die tijd onvoorspelbaar is.

In de avond trekt van het noordwesten uit een gebied met actievere buien over het land. Vooral in het noordoosten van het land kan zich dan een sneeuwdek vormen van enkele cm's. Ook elders hebben de buien een winters karakter en kan het dus glad worden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2 graden in het oosten van het land tot 5 graden vlak aan zee.
Provincie:
Tag(s):