woensdag, 9. mei 2012 - 11:53

Vrouw (18) van fiets getrokken en meegenomen in auto

Bennekom

Een 18-jarige vrouw uit de gemeente Ede is op maandagmiddag 7 mei in Bennekom door een onbekende man van haar vrijheid beroofd.

Zij fietste die middag over de Prins Hendrikweg in Bennekom toen zij door een onbekende man, kennelijk tegen haar wil, in een auto werd getrokken. Bij een tankstation in Amsterdam wist de vrouw te ontsnappen en de politie te bellen.

Omstreeks 16.15 uur zou de man het slachtoffer van haar fiets hebben afgetrokken en haar in zijn auto hebben meegenomen. Hij is vervolgens weggereden, met de vrouw naast zich. Bij een tankstation in Amsterdam zou de man zijn gestopt voor een toiletbezoek. Hij liet de vrouw in de auto achter en sloot het voertuig af van de buitenkant. De 18-jarige slaagde erin om vanuit de binnenkant het portier te openen. Ze vluchtte en belde 112. Op het moment dat de politie arriveerde, was de man al verdwenen. Er is in de omgeving naar hem uitgekeken, maar dit leverde helaas niets op. De vrouw is hevig ontdaan van de gebeurtenis, maar is fysiek niet gewond geraakt.

Getuigen
De politie is direct een onderzoek gestart. Zo is maandagavond al een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de Prins Hendrikstraat in Bennekom. De politie komt graag in contact met getuigen.
Volgens het slachtoffer was het een man met een lichtgetint uiterlijk. Hij had kort zwart haar, dat aan de zijkanten was opgeschoren. Hij reed in een zwarte personenauto sedan van het merk Mercedes. Bij het BP tankstation Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost wist de vrouw te ontsnappen.

Fiets gezocht
De politie is tevens op zoek naar de fiets van de Bennekomse. Die werd namelijk niet meer aangetroffen. Het gaat om een damesfiets. Het rijwiel is groen en deze kleur loopt over in grijs. Tussen de framestangen staat in grote tekens een codering (vaak is dit een framenummer). Aan de fiets hingen grijze ‘krantentassen’. Op deze tassen staat in paarse letters de tekst ‘De beste bijverdiensten’. De fiets is kennelijk verdwenen vanaf de Prins Hendrikweg in Bennekom.
Provincie:
Tag(s):