maandag, 9. januari 2012 - 15:52 Update: 12-09-2018 13:38

Waarschijnlijke oorzaak dodelijk ongeval tram en bus bekend

Amstelveen

In het onderzoek naar de aanrijding tussen een tram en een lijnbus zaterdagavond op Poortwachter in Amstelveen zijn diverse getuigen gehoord, waaronder inzittenden van de bus.

Rode verkeerslicht bus
De politie maakt uit de verklaringen op dat het aannemelijk is dat de buschauffeur het voor hem bedoelde rode verkeerslicht niet heeft gezien en is doorgereden. De tram reed daarop tegen de linker achterzijde van de lijnbus. Bij het ongeval kwam een 25-jarige inwoonster van Mijdrecht om het leven.

Volgens enkele getuigen, die anoniem wensen te blijven, zou de chauffeur van de lijndienstbus tijdens het rijden vooral oog hebben gehad voor twee fietsers die in het donker vlak bij de bus fietsten.

Daarnaast zou het oversteeklicht voor de bus dit keer wel hebben gewerkt, 'dat wat opmerkelijk is', zo weet een andere anonieme getuige BlikopNieuws te melden. Volgens de getuige, die vanuit de woonkamer uitkijkt op de oversteekplaats, zou het verkeerslicht maar zelden in bedrijf zijn, dat wat gevaarlijke situaties kan opleveren voor vooral voetgangers en fietsers.

De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van dit ernstige ongeval en die nog niet met de politie hebben gesproken, contact op te nemen met het Team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen van de DCIV via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: