woensdag, 4. juli 2012 - 18:13

Wereldrecord Grootste Verjaardagsfeest gehaald

Apeldoorn

De Apenheul heeft vandaag ‘s werelds Grootste Verjaardagsfeest georganiseerd voor 232 jarigen die op dezelfde dag (4 juli) jarig zijn. Het Apeldoornse dierenpark heeft daarmee een plekje in het Guinness Book of World Records veroverd.

Alle jarigen en hun familieleden of vrienden, werden om 14.30 uur verwelkomd voor een echt verjaardagsfeest bij de voederplaats van de gorilla’s, de Bongo Bonde. Voor iedereen was er iets lekkers, óók voor de gorillapeuters en hun familie. Zij ontvingen een grote groentetaart. Het feest werd om 16.00 uur spetterend afgesloten met een massaal ‘lang zullen ze leven’ voor alle jarigen.

Aanleiding voor het feest waren de gorillapeuters die in 2012 allemaal 1 jaar zijn geworden. Apenheul wilde met dit feest zoveel mogelijk jarigen én de gorillapeuters in het zonnetje zetten. De gorillagroep van Apenheul is wereldwijd bekend vanwege de grootte van de groep. Er werden vorig jaar in deze groep maar liefst 5 gorillababy’s geboren. Daarnaast beschikken de gorilla’s in Apenheul over een enorm, 1 ha groot gorilla-eiland.
Provincie:
Tag(s):