zondag, 26. augustus 2012 - 23:54

Zwembadincident recreatiepark leidt tot aanhoudingen

De politie heeft donderdagmiddag in een recreatiepark in het Brabantse Ommel een 14-jarig meisje uit Almere en een 19-jarige vrouw uit Emmeloord aangehouden.

De aanhouding volgt na een conflict. Daarbij zou het 7-jarig zusje van het 14-jarig meisje door een man uit Enschede in het recreatiezwembad onder water zijn gedrukt nadat de 7-jarige in botsing kwam met een kind van de man. Hierop ontstond een handgemeen tussen de man en het 14-jarige meisje.

De moeder van de meisjes riep twee dagen na het zwembadincident alsnog de hulp in van de politie om haar verhaal te doen. Daarbij heeft de politie ook de man verhoord die op het recreatieterrein zijn vakantie doorbracht. Nog voor de moeder van de twee tieners aangifte had gedaan, deed de man aangifte van mishandeling van de veertienjarige die haar zusje van de verdrinkingsdood wilde redden, aldus de moeder.

Toen donderdag de politie het 14-jarige meisje kwam ophalen liepen de gemoederen hoog op waarna een handgemeen ontstond tussen een vrouw uit Enschede en de 14-jarige en de 19-jarige vriendin. De moeder was ten tijde van de arrestatie van haar 14-jarige dochter net onderweg terug van het politiebureau waar zij officieel aangifte probeerde te doen van poging tot doodslag. Op het bureau werd haar medegedeeld dat ze vrijdag beter kon terugkomen.

Tot een aangifte kwam het echter die vrijdag niet omdat de vrouw donderdag met haar kinderen het recreatiepark per direct moest verlaten en noodgedwongen moest terugkeren naar huis in Almere. Deze week nog zal ze opnieuw afreizen naar Brabant om aangifte te doen. Wordt vervolgt…
Provincie:
Tag(s):