dinsdag, 16. juli 2013 - 22:10 Update: 03-07-2014 0:54

917 wandelaars haken af na eerste dag Vierdaagse

Foto van avondvierdaagse wandelaars | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Na een zonnige eerste wandeldag op de Nijmeegse Vierdaagse bereikten 41.576 deelnemers tijdig de finish, 917 mensen moesten afhaken. Dit meldt de organisatie dinsdagavond.

‘De sfeer onderweg en op de Wedren was prima’, aldus de organisatie.

Ook Vierdaagsen in Afghanistan gestart
Ook in Afghanistan zijn initiatieven genomen om een Vierdaagse te organiseren. Zo startten in Mazar-E Sharif en in Kabul dinsdagavond Vierdaagse-wandelprestatietochten voor de daar gelegerde Nederlandse detachementen. Vrijdagavond maken de gelegenheidslegioenen, analoog aan het legioen in Nijmegen, hun glorierijke intocht met bloemen en medailles.

Het initiatief van de Vierdaagse van Kabul, speciaal voor de manschappen van de daar gelegerde ISAF ondersteuning, is genomen nadat twee notoire Vierdaagselopers in Kabul hun spijt hadden betuigd over het feit dat zij in verband met hun uitzending hun respectievelijke 9e en 10e kruisje in Nijmegen niet zouden halen.

Collega's waren zo vindingrijk om de gederfde sportieve schade te beperken door een zeer plaatselijke Vierdaagse te organiseren en die, als ondersteuning van het onfortuinlijke tweetal, zelf ook mee te lopen.

De Vierdaagse in Kabul bestaat uit tien rondjes van 1 kilometer rond de compound waar het dertig koppen tellende Nederlandse defensiepersoneel gelegerd is. Tien kilometer dus in de verzengende hitte van Afghanistan, maar dan wel bepakt. "Weer andere collega's sturen een weegteam op pad om te controleren of we ons wel aan de regels houden", laten de Vierdaagsesportievelingen weten.

 
Provincie: