vrijdag, 19. juli 2013 - 12:44 Update: 03-07-2014 0:54

Chauffeur manipuleert tachograaf met magneet

Chauffeur manipuleert tachograaf met magneet
Foto: Archief FBF.nl
Vuren

Een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Buren is donderdag 18 juli 2013 omstreeks 18.00 uur aangehouden voor fraude met de tachograaf. Hij reed met zijn vrachtauto op de A15 ter hoogte van Vuren. Uit onderzoek bleek dat de tachograaf was gemanipuleerd. De chauffeur had de magneet,
waarmee dit was gebeurd, in zijn broekzak verstopt.

In verband met een transportcontrole kreeg de chauffeur een stopteken. Bij controle van de tachograaf bleek dat op bepaalde momenten geen rijtijd was geregistreerd. Dit had onder andere plaatsgevonden bij het oprijden van een weegbrug. De chauffeur wilde niet verklaren hoe dit kon. Hij wilde geen enkele medewerking verlenen aan het onderzoek. Op grond hiervan is de vrachtwagenchauffeur aangehouden.

Inbeslagname vrachtauto
Het onderzoek aan de vrachtauto, die in beslag was genomen, leverde geen bijzonderheden op. Tijdens het verhoor overhandigde de chauffeur aan de medewerker van Transport en Milieucontrole een magneet, die hij uit zijn broekzak haalde. Hij verklaarde dat hij deze magneet had gebruikt om - tijdens het laden - rust te kunnen registreren in de tachograaf.

De magneet is in beslag genomen. De chauffeur is rond 21.45 uur met zijn vrachtauto heengezonden.
 

Provincie:
Blik op 112: