zondag, 29. september 2013 - 9:46 Update: 03-07-2014 0:51

Dierenbescherming: start petitie tegen afschieten zwerfkatten

Foto van verkeersbord | Dierenbescherming
Foto: Dierenbescherming
Utrecht

In Nederland leven ruim drie miljoen katten, waarvan een onbekend aantal ‘in het wild’. Noodgedwongen, omdat ze zijn achtergelaten, gedumpt of afstammen van katten die ooit werden afgedankt. Naar schatting gaat het om vele tienduizenden dieren.

Omdat ze onbedoeld voor overlast zorgen, laten provinciebesturen ze afschieten. En daarbij gaat het niet alleen om verwilderde katten, er zitten ook regelmatig huiskatten tussen. De Dierenbescherming maakt zich grote zorgen over de groeiende zwerfkattenpopulatie en vindt zij dat er maatregelen moeten worden getroffen. Maar dan wel diervriendelijke. Katteneigenaren dienen hun verantwoordelijkheid te nemen door hun dier te laten chippen en castreren c.q. steriliseren om nieuwe aanwas te voorkomen.

De Dierenbescherming wil dat er een einde komt aan de jacht op zwerfkatten en roept het publiek op om een petitie te ondertekenen die ‘nee’ zegt tegen het afschieten van katten en ‘ja’ tegen een diervriendelijk beleid om het kattenoverschot in ons land het hoofd te bieden. Zij wil de petitie na afloop van de actie aanbieden aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Op de website van de Dierenbescherming kun u de online petitie tekenen

Provincie: