maandag, 29. april 2013 - 17:14 Update: 03-07-2014 0:58

Koninginnenacht Brabantse dorp Reek afgeblazen om familiedrama

foto van koninginnedag | archief fbf
Foto: fbf
Reek

De burgemeester van het Noord-Brabantse Reek heeft Koninginnenacht afgeblazen vanwege de moord op een inwoonster. Dat maakt de gemeente maandag bekend.

''Dit besluit is in goed overleg met de gemeente genomen uit medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers. Ons medeleven en onze aandacht gaat in eerste instantie uit naar de zoon en dochter en andere naasten. Ik wil vanaf deze plek dan ook iedereen –vooral de media- oproepen de familie enige rust en privacy te gunnen. Zij hebben vooral elkaar nodig in deze moeilijke tijd”. Tot zover deze samenvattende verklaring.


De melding van het steekincident kwam zondag rond 22.30 uur bij de hulpdiensten binnen door een omwonende. De 42-jarige vrouw was zwaargewond bij hem aan de deur gekomen. Ambulancepersoneel heeft haar daar nog behandeld maar desondanks is ze ter plaatse aan haar verwondingen overleden. In de woning van het gezin troffen de hulpdiensten de 12-jarige zwaargewonde jongen aan. Hij is na behandeling door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de 41-jarige man van het gezin in de woning aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De 10-jarige dochter bleef ongedeerd. De gemeente telt 1600 inwoners waar iedereen elkaar kent. Voor wie er behoefte heeft aan slachtofferhulp kan terecht in het dorpshuis.
 

Provincie:
Tag(s):