maandag, 30. december 2013 - 16:02 Update: 03-07-2014 0:45

Man heeft schotwond, politie houdt 3 verdachten aan

Foto van politie onderzoek schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft maandagmiddag in Rotterdam, na het aantreffen van een gewonde man met een schotwond in zijn onderlichaam, drie mannen aangehouden. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat er een gewonde man op de Slinge zou liggen. Agenten gingen hier naartoe en troffen de gewonde man aan. Hij bleek een schotwond in zijn onderlichaam te hebben. Omstanders gaven aan dat er drie personen betrokken zouden zijn bij het slachtoffer. Zij zouden weggereden zijn in een rode auto. Cameratoezicht draaide direct beelden bij om mee te kijken naar eventuele verdachten.

Afgezet
De omgeving is afgezet en meerdere politievoertuigen gingen op zoek naar de betreffende auto. Op de Slinge zagen ze het verdachte voertuig rijden. Nadat de bestuurder niet reageerde op de stopinstructie van een agent werden er waarschuwingsschoten gelost.

Hier gaven de inzittenden gehoor aan. Ze stapten uit de auto. Op de Melissantstraat zijn ze door middel van een benaderings techniek gevaarlijke verdachten (BTGV) aangehouden.

Onderzoek
De opsporing is inmiddels gestart met het onderzoek. Hieruit moet duidelijk worden op welke locatie het slachtoffer gewond is geraakt en wie er verantwoordelijk is voor zijn verwonding. De 34-jarige Rotterdammer is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachten, van wie de identiteit nog niet bekend is, zijn overgebracht naar een politiebureau. De auto waarin zij reden is in beslag genomen voor onderzoek