zondag, 24. november 2013 - 9:55 Update: 03-07-2014 0:48

Man zwaargewond bij schietpartij in Rotterdam

Rotterdam

Zaterdagavond heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Hierbij is een 30-jarige man uit Rotterdam zwaar gewond geraakt. Het Arrestatieteam (AT) heeft diezelfde avond twee mannen aangehouden als verdachten.

Iets voor 23.00 uur kwam bij de politie de melding dat er geschoten zou zijn aan de Wolphaertsbocht. Ter plaatse troffen agenten in een portiek van een woning een zwaar gewonde man aan. Het Mobiel Medisch Team werd gealarmeerd en verleende de man eerste hulp. Vervolgens werd hij in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de politie was inmiddels bekend dat de twee schutters zich zouden ophouden in een van de portiekwoningen. Hierop werd het Arrestatieteam gealarmeerd.

De omgeving van de woning waar het om zou gaan, werd afgezet en de instap in de woning werd voorbereid. Vervolgens ging het team het pand binnen en daar troffen ze twee mannen aan die als verdachte werden aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 43-jarige man uit Rotterdam.

In dezelfde woning waren ook twee vrouwen en een aantal kinderen aanwezig. Zij werden vooraf aan de aanhoudingen veilig het pand uit geleid en opgevangen in een politiebureau. De twee verdachten werden ook meegenomen naar het bureau om ingesloten te worden voor verhoor. Wat de toedracht is van het schietincident en wat eraan vooraf is gegaan, is nog niet bekend. De politie is diezelfde avond een uitgebreid onderzoek hiernaar gestart. Er werd (sporen)onderzoek gedaan en met getuigen gesproken. Het onderzoek zal vandaag verder worden voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: