maandag, 29. juli 2013 - 8:26 Update: 03-07-2014 0:54

Moslims boos om arrestatie vrouwelijke ronselaar

Moslims boos om arrestatie vrouwelijke ronselaar
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

Moslims in Europa komen in opstand om de arrestatie van een 19-jarige vrouw uit Zoetermeer. De vrouw, die Oum Usamah wordt genoemd, wordt verdacht van het ronselen van jongeren voor de strijd in Syrië.

Jonge geloofsgenoten in Engeland, Duitsland en Frankrijk roepen om de vrijlating van de Nederlandse, zo schrijft het AD maandag. Zaterdag demonstreerde zo'n twintigtal mensen in voor de Nederlandse ambassade in Londen. De 19-jarige Zoetermeerse, die twee weken geleden werd opgepakt, zou Nederlandse moslims hebben gerekruteerd voor de burgeroorlog in Syrië. Via internet roepen moslims in verscheidene Europese landen op om in actie te komen tegen de aanhouding. Volgens de demonstranten is de aanhouding van de vrouw onterecht.

Bovendien begrijpen ze niet waarom jonge moslims niet in Syrië tegen Assad mogen vechten terwijl de Nederlandse regering ook tegen Assad is. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zegt in de krant op de hoogte te zijn van de protesten, maar vooralsnog geen aanleiding te zien tot actie.