maandag, 29. juli 2013 - 19:48 Update: 03-07-2014 0:54

OM eist in hoger beroep 12 jaar cel voor carnavalsmoord in IJsselstein

OM eist in hoger beroep 12 jaar cel voor carnavalsmoord in IJsselstein
Foto: Archief FBF.nl

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist tegen een 23-jarige man. Volgens het OM heeft de verdachte op 18 februari 2012 tijdens het carnaval in IJsselstein een 26-jarige man doodgestoken.

De verdachte was die bewuste avond betrokken bij een ruzie in het centrum van IJsselstein. Het slachtoffer bemoeide zich ermee en pakte de telefoon van de verdachte af. Enige tijd later, na een korte achtervolging, werd het slachtoffer door zijn broer in een steeg gevonden. Het slachtoffer had meerdere steekwonden en overleed kort daarna.

In de visie van het OM wilde de verdachte zijn telefoon terug hebben. Verdachte is tussendoor kort thuis geweest om een mes op te halen. "Verdachte wilde wel de confrontatie aangaan om zijn telefoon terug te krijgen maar hij wist dat het slachtoffer sterker was. Een mes is dan handig als je denkt/weet het niet met je handen af te kunnen," zei de advocaat-generaal op de zitting.

Volgens de advocaat-generaal is er sprake van moord. Tijdens de reeks van gebeurtenissen had verdachte voldoende tijd om zich te bezinnen op zijn voorgenomen daad. "Het ophalen van het mes, versterkt voor mij de voorbedachte raad," aldus de advocaat-generaal.

Naast een gevangenisstraf van twaalf jaar, vorderde het OM ook een schadevergoeding van €102.529 voor de nabestaanden van het slachtoffer.

De Rechtbank Midden-Nederland veroordeelde de verdachter eerder tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor moord. De verdachte stelde hoger beroep in.

Provincie:
Tag(s):