dinsdag, 19. november 2013 - 23:31 Update: 03-07-2014 0:48

Ook 5 miljoen voor thuiswinnaar Miljoenenjacht bij toekennen claim

foto van Miljoenenjacht | Miljoenenjacht
Foto: Miljoenenjacht
Hilversum

Indien de claim van 4.875.000 euro, die Arrold van den Hurk via zijn advocaat Peter Plasman bij Endemol heeft neergelegd, zal worden toegekend dan is de kans groot dat Endemol in totaal 10 miljoen euro moet uitbetalen.

Thuiskandidaat 'Kofferspel'
Volgens de regels van het spel van Miljoenenjacht krijgt de 'thuiskandidaat', die meedoet met het kofferspel hetzelfde bedrag uitgekeerd als de winnaar in de studio. Nu was dat 125.000 euro maar als van den Hurk alsnog in totaal 5 miljoen ontvangt dan heeft de thuiskandidaat ook recht op 5 miljoen euro. Dat zou voor Endemol dus in totaal op 10 miljoen euro uitkomen.

Arrold van den Hurk, die tijdens de tv-uitzending van 3 november jl. naar eigen zeggen per ongeluk op de knop drukte en daarmee het bod van de bank van 125.000,- euro kreeg, dient een claim in bij Endemol van 4.875.000,- euro.

Arrold van den Hurk zei direct nadat hij op de knop had gedrukt dat hij geplaagd werd door de zenuwen en eigenlijk had willen doorspelen. Vervolgens werd de notaris gevraagd of het spel alsnog kon doorgaan maar deze was onverbiddelijk en zei: "Ik vind het bijzonder spijtig, maar de reglementen zijn de reglementen. Gedrukt is gedrukt. Dus helaas."

Arrold van den Hurk heeft advocaat Peter Plasman in de arm genomen. Die zegt in Nieuwsuur dat de notaris er belang bij dat Van den Hurk met een 'laag' bedrag naar huis ging. Hij vult de koffertjes met de cheques en wist dus welk bedrag in welk koffertje zit. Dus ook dat van den Hurk 5 miljoen in zijn koffertje had. 

Notaris Jan Piet van Harseler ontkent tegenover Nieuwsuur elk persoonlijk belang. "Ik heb met verbazing gezien wat deze meneer deed. We hebben de opnamen stilgelegd omdat ik zeker wilde weten dat hij echt niet per ongeluk met zijn hand van het glazen kastje was gegleden." 

‘Spelregels aangepast’
Advocaat Plasman stelt dat de spelregels van Miljoenenjacht op de website zijn aangepast na de deelname van Van den Hurk. Er is een zin aan toegevoegd: Indien de finalist het bod van de bank.wil aanvaarden dient hij op de 'rode knop' te drukken en daarmee stopt het spel. In de spelregels die Van den Hurk voor zijn deelname op papier had gekregen mist die zin.

Endemol heeft nadat Nieuwsuur om een reactie vroeg het volgende geantwoord: "Er zijn geen wijzigingen aangebracht in de spelregels die aan de deelnemers van Miljoenenjacht zijn verstrekt. Wel zijn de spelregels na de opname op 16 oktober jl. op de website Miljoenenjacht.nl gepubliceerd en is er een toevoeging aangebracht op de spelregels om eventuele vragen van kijkers n.a.v. de uitzending van 3 november te beantwoorden. De toevoeging dient ter onderstreping van de spelregels. De regels als zodanig zijn niet gewijzigd."