vrijdag, 19. april 2013 - 16:33 Update: 03-07-2014 0:59

Pantservoertuig stopt verwarde heftruckbestuurder door botsing

Foto van pantservoertuig YPR | Min. Defensie
Foto: Min. Defensie
Wezep

Een gepantserd YPR-infanterievoertuig moest er vrijdag in Wezep aan te pas komen om een verwarde 57-jarige man in een landbouwvoertuig tot stoppen te dwingen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Tijdens een testrit met de YPR buiten de Prins Maurits Kazerne hield een politieauto met zwaailichten het landmachtvoertuig aan. De agenten vroegen de bemanning of ze konden helpen een verwarde man te stoppen die in een landbouwvoertuig op de vlucht was geslagen.

De man was in verwarde toestand op de tractor vertrokken en had gedreigd dat hij andere weggebruikers iets aan wilde doen. Meerdere agenten gingen achter de man aan via diverse landbouwweggetjes maar de man weigerde te stoppen. Met behulp van hondengeleiders is de achtervolging voortgezet. Zij zagen een pantserrupsvoertuig rijden en hebben dit voertuig laten stoppen en gevraagd of ze konden assisteren bij de aanhouding van de trekker.

De verdachte deed nog een poging om het rupsvoertuig te omzeilen. Het rupsvoertuig zette de trekker uiteindelijk klem op de Voskuilerdijk. De verdachte is uit de trekker gehaald door agenten. Daarbij is pepperspray gebruikt. De man is aangehouden en ingesloten.


Frontale botsing
Doordat de man een zwaar uitgevoerde heftruck bestuurde, kon de politie de man niet staande houden. Onder begeleiding van de politie reed de YPR naar industriegebied H2O. Daar wist YPR-bestuurder sergeant Ricardo Raciti de man te stoppen door frontaal tegen hem aan te botsen. De YPR hield slechts lichte beschadigingen over aan de actie.