vrijdag, 8. november 2013 - 17:14 Update: 03-07-2014 0:49

Politie maakt identiteit slachtoffers dubbele dodelijke steekpartij bekend

Twee doden bij steekpartij Amsterdam
Amsterdam

De politie weet de identiteit van de twee omgekomen slachtoffers van het steekincident van afgelopen woensdag op de Israel Queridostraat. Dit meldt de politie vrijdag.

'Het betreft een 52-jarige vrouw, de bewoonster van het pand, en haar 63-jarige vriend', aldus de politie.

Het onderzoek is nog in volle gang, de toedracht van het incident is nog niet duidelijk. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben of meer weten om contact op te nemen.

De twee slachtoffers kwamen in de nacht van dinsdag 5 november op woensdag 6 november om bij de dubbele dodelijke steekpartij. Getuigen hoorden geschreeuw en belden onmiddellijk de politie. Politiemensen troffen op straat een zwaargewonde vrouw aan die gestoken was en die direct gereanimeerd moest worden.

Andere politiemensen zagen dat de deur van een woning openstond en zagen dat binnen een man lag die ook gestoken was. Ook hij moest gereanimeerd worden. In beide gevallen bleek de reanimatie niet afdoende om de levens te redden. De verdachte is vermoedelijk gevlucht in de richting van de Burgemeester van Tienhovengracht.

Signalement
De plaats delict werd ruim afgezet en forensisch specialisten deden onderzoek. De zaak is in behandeling bij een Team grootschalige Opsporing. Getuigen die iets van dit ernstige incident hebben gezien of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor dit onderzoek worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam via 0900-8844.

Signalement van de verdachte:
Man
Blanke huidskleur
Leeftijd ongeveer 40 á 45 jaar oud
Lengte tussen de 1.75 en 1.85 meter lang
Gekleed in een donkerkleurige jas of jack, donker mutsje en een spijkerbroek