zaterdag, 11. mei 2013 - 22:33 Update: 03-07-2014 0:58

Politie toont kaart van mogelijke route vader Julian en Ruben

foto van route | Politie
Foto: Politie
Utrecht

De politie heeft vandaag een kaartje naar buiten gebracht waarop te zien is welke route de vader van Julian en Ruben heeft afgelegd.

De politie heeft de heenweg vrij precies kunnen reconstrueren door gegevens na te trekken van de mobiele telefoon die hij bij zich had. Over de terugweg is helaas minder bekend. Zo is de vader op 6 mei met zijn auto vertrokken bij zijn woning in Vleuten. Via de A2 is hij afgezakt naar het zuiden. In Neerbeek heeft hij rond 22.18 uur getankt bij een tankstation. Op dat moment, zo blijkt uit camerabeelden, zaten de twee kinderen nog bij hem in de auto.

Over de terugreis heeft de politie minder gegens kunnen achterhalen. Dit omdat de mobiele telefoon vermoedelijk leeg was of is uitgezet, aldus de politie. Het vermoeden is dat de vader over de A73 terug is gereden, maar de politie sluit andere routes niet uit. Onbekend is of de jongens op de terugweg nog bij de vader in de auto zaten. Om 04.16 weet de politie weer een signaal op te pikken in Leersum. Vier uur later op dinsdagochtend om 08.00 uur, wordt het lichaam van de vader gevonden in het Doornse Gat. Hij heeft zelfmoord gepleegd.
Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de broertjes. Zoekacties van politie, defensie en vrijwilligers heeft nog geen resultaat opgeleverd.