vrijdag, 31. mei 2013 - 8:44 Update: 03-07-2014 0:57

Soloroeier Ralph Tuijn twee keer overvaren door tanker

foto van Soloroeier Ralph Tuijn | Ralph Tuijn
Foto: Ralph Tuijn

Oceaanroeier Ralph Tuijn is de afgelopen 24 uur twee keer door een tanker overvaren.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakte hij voor de tweede keer ernstig in de problemen. Het Kustwachtcentrum in Den Helder ontving afgelopen nacht een noodsignaal van de roeiboot de Me Inc. 

De Me Inc met de Nederlandse avonturier was bezig met een solo roeireis rond de wereld en bevond zich op dat moment op de Indische Oceaan tussen Australie en Afrika, ongeveer 1900Km verwijderd van de Cocoseilanden. Het Kustwachtcentrum heeft vervolgens contact opgenomen met de Australische Kustwacht, die verantwoordelijk zijn voor het gebied waar de boot op dat moment voer.

Die hebben een noodbericht uitgezonden aan scheepvaart in de buurt om goed uitkijk te houden naar de roeiboot. Daarop heeft de LNG Sokoto, onderweg van Japan naar Nigeria gereageerd. De LNG Sokoto heeft enige tijd later de roeiboot aangetroffen, die dreef op zijn kop, en de roeier kon zichzelf nog vasthouden aan de roeiboot. De roeier is opgepikt en nu aan boord onderweg naar Nigeria, hij maakt het naar omstandigheden goed.

Donderdag kwam Tuijn ook al in de problemen. Toen had hij ook al een aanvaring met een tanker. Door de grote boeggolven werd hij tegen de tanker gesmakt en liep twee gebroken ribben en een gebroken vinger op. In april 2012 vertrok Tuijn naar Australië voor de start van de TriFinance Ocean Challenge, een recordpoging waarbij Tuijn zich tot doel stelde om de Indische Oceaan non-stop van het vaste land van Australië naar het vaste land van Afrika over te roeien. Aan zijn avontuur is nu een eind gekomen. Ralph Tuijn roeide voor twee goede doelen; schoon drinkwater voor Afrika en het Annelies Fonds. 

 

 

Categorie:
Tag(s):