vrijdag, 20. september 2013 - 10:01 Update: 03-07-2014 0:52

Vluchtende automobilist met warmtebeeldcamera gevonden

Vluchtende automobilist met warmtebeeldcamera gevonden
Foto: Archief FBF.nl

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit de gemeente Súdwest-Fryslân ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag, het negeren van een stopteken en het rijden onder invloed van alcohol.

Twee surveillerende agenten reden van Nijland in de richting van Bolsward. De 19-jarige bestuurder kreeg een stopteken omdat agenten hem graag op het gebruik van alcohol wilden controleren. De man negeerde echter het teken en ging er met zeer hoge snelheid vandoor. Daardoor bracht de man zich zelf en het overige verkeer ernstig in gevaar.

Uiteindelijk stopte de bestuurder in een doodlopende straat in Burgwerd. Hij verliet zijn auto, liep de weilanden in en hield zich daar schuil. Meerdere agenten gingen naar de 19-jarige opzoek. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd de verdachte uiteindelijk gelokaliseerd in een sloot. Daar kon hij worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor onder andere een ademanalyse. Hij blies 235 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Vanwege het gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Provincie:
Blik op 112: