zaterdag, 18. oktober 2014 - 16:05 Update: 18-10-2014 17:37

Achterbuurman Linda de Mol ook slachtoffer van afpersing

Buurman Linda de Mol ook slachtoffer van afpersing
Foto: Archief EHF

Een achterbuurman van Linda de Mol zou eveneens slachtoffer zijn geworden van de afperser die de familie De Mol terroriseert.

Vorige maand kreeg de buurman een dreigbrief die op dezelfde manier geadresseerd was als de taartbrief aan John de Mol. Dit schrijft de Volkskrant zaterdag. Ook op de envelop van de buurman was het adres getypt, uitgeknipt en op de envelop geplakt. In de dreigbrief aan de buurman, Hans Slim, stond : 'Stop met je onthullende boek Typisch Gooisch'. De toon van de brief was badinerend evenals in de brieven die De Mol krijgt. Volgens Slim zaten er 'geforceerde' taalfouten in. Over de volledige inhoud laat Slim zich verder niet uit. Politiewoordvoerder Bernard Jens heeft bevestigd dat de dreigbrief van Slim wordt betrokken bij het onderzoek.

Het boek van Slim gaat over de romantiek, humor, spanning en humor in het Gooise dorp Laren, evenals over drankgebruik, moord en seks. Het boek verschijnt donderdag, maar de presentatie van het boek bij de Larense Boekhandel is afgeblazen.

Het gezin van Linda de Mol wordt al een jaar bedreigd. John de Mol moet een groot geldbedrag betalen, anders zal Linda en haar kinderen iets overkomen. De familie reageert niet meer op deze brief en eventuele brieven die hierna nog binnenkomen, aldus de politie.  

Categorie: