maandag, 9. juni 2014 - 10:06 Update: 03-07-2014 0:35

Arrestatie na zware mishandeling man (55) in Made

Foto van mishandeling
Foto: Archief FBF.nl
Made

De politie heeft maandagochtend in Made een 24-jarige verdachte van de zware mishandeling van een 55-jarige man gearresteerd. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Het misdrijf vond plaats op maandag juni 2014 rond 00.30 uur. Surveillerende agenten vonden de man bij de rotonde op de Adelstraat, vlakbij het gemeentehuis. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie zoekt contact met melders en getuigen van dit geweld.

Buiten kennis

Het slachtoffer was buiten bewustzijn toen hij gevonden werd. De man was kort tevoren in elkaar geslagen en niet meer aanspreekbaar. Agenten en omstanders verleenden direct eerste hulp. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij ernstig hersenletsel heeft opgelopen. De man onderging meteen een spoedoperatie. Zijn toestand is kritiek.

Onderzoek

De politie heeft de identiteit van de man inmiddels vastgesteld. Het gaat om een 55-jarige man uit Groningen. De recherche speurt nog naar zijn belager(s). De politie roept getuigen van deze mishandeling op om zich via 0900 – 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Het rechercheteam is specifiek op zoek naar twee jongens (tussen 18-25 jaar, op de fiets) die de mishandeling meldden. Omdat het slachtoffer direct eerste hulp nodig had, zijn de namen van deze twee melders niet genoteerd. De politie zoekt dringend contact met hen.

Update: maandag 9 juni 14.30 uur

De politie arresteerde tegen aan het einde van de ochtend een 24-jarige inwoner van Made. Hij zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling van afgelopen nacht. De verdachte wordt momenteel uitgebreid verhoord.
In de loop van de middag meldden ook de twee getuigen zich waar de politie naar op zoek was. De twee jongemannen hadden uit mediaberichtgeving begrepen dat het onderzoeksteam contact zocht met ze.
Dit was voor hen reden om zich te melden en een getuigenverklaring af te leggen.

Provincie:
Tag(s):